Hindistan’a Genel Bakış
Hindistan Cumhuriyeti Güney-Doğu Asya’da bulunan, coğrafi olarak 7. nüfus olarak 2. Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın en büyük demokrasisi de olan Hindistan’ın güneyinde Hint Okyanusu, batısında Umman Denizi ve doğusunda Bengal Körfezi ile oldukça uzun kıyı şeritlerine sahiptir. Nüfusu 1 milyar sınırının üzerindeki iki ülkeden biri olan Hindisyan’ın başkenti Yeni Delhi’dir.
Kısaca Hindistan Tarihi
Hindistan eski medeniyetlerin ülkesidir. İndus vadisinde uygarlığın doğuşuyla birikte Aryaların etkisiyle uygarlık gelişmiştir. Vedik dönem olarak adlandırılan bu dönem Hindiuzm’in doğduğu dönemdir. Klasik dönemde 1500 yıl boyunca Gupta İmparatorluğunun öne çıktığı çok sayıda hanedanlığın etkisinin olduğu bir süreç yaşanmıştır. 18.yy ile birlikte İngiliz etkisi başlamış ve 1947 yılına değin etkisini sürdürmüştür. Mahatma Gandi liderliğindeki şiddetsizlik temelli bağımsızlık mücadelesinin sonunda Ağustos 1947 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur.
Hindistan’da Coğrafya
Hindistan, karla kaplı dağ sıralarından çöllere, ovalardan tepelere ve yaylalara kadar değişen son derece çeşitli bir coğrafyaya sahiptir. 3.286.532 km kare karaya sahip ülkenin güneyinde Hint Okyanusu, batısında Arap Denizi ve doğusunda Bengak Körfezine uzanan kıyı sınırları vardır. Kuzey kara sınırları Çin, Bhutan ve Nepal ile komşudur. Batı sınırı boyunca Pakistan ile sınır çizgisine sahiptir.
Hindistan’da İklim
Hindistan, batıda kurak çöl, kuzeydek alp tundurave buzullar ile güneybatı ve ada bölgelerindeki yağmur ormanlarını destekleyen nemli tropikal bölgelerden oluşanaltı büyük iklim alt tipine ev sahipliği yapıyor.Ülkenin dört mevsimi vardır: kış (Ocak-Şubat), yaz (Mart-Mayıs), muson (yağmurlu) sezonu (Haziran-Eylül) ve muson sonrası dönem (Ekim-Aralık)
Hindistan’da Kahve Üretimi
Kahve üretimi Güney Hindistanın yüksek yaylalarında gerçekleştirlir. Hint kahvesi direk güneş ışığı yerine gölgede yetiştirilebilen dünyanın en iyi kahvesi olduğu söylenir. Ülkede 250 binden fazla kahve yetiştiricizi vardır ve yaklaşık yılda 260 bin ton kahve üretimi yaparlar. Hint kahveleri musonlu kahve olarak da bilinir. 1670 yılından beri gerçekleştirilen kahve üretiminde başlangıçta etki tür Robuta iken zamanla kendine has baharat aromalarıyla ünlü melez tür Arabica kahvesi üretimi yoğunlaşmıştır.